På Atletica brinner vi för idrott och därför är vi glada och stolta att kunna erbjuda er idrott på schemat! Idag erbjuder vi inriktningarna crossfit, fotboll och taekwondo, men vi stödjer även din idrott genom att möjliggöra träningar på skoltid. Alla träningar ligger schemalagda på tisdagar och torsdagar fram till kl 12, redan i årskurs ett.

Från och med hösten 2019 blir vi ett elitfotbollsgymnasium och kan erbjuda fotboll som nationell idrottsutbildning (NIU) i samarbete med BP. NIU-verksamheten är certifierad av Skolverket och Svenska Fotbollsförbundet.

Om NIU, bakgrund

Nationell godkänd idrottsutbildning, förkortat NIU, är en idrottsutbildning på gymnasial nivå i Sverige. Utbildningen introducerades hösten 2011 då den nya gymnasiereformen, Gy 2011, instiftades. NIU är till för elever som vill kombinera sin gymnasieutbildning med en elitidrottsutbildning och bygger på ett samarbete med en lokal elitförening. På NIU går eleverna ett vanligt gymnasieprogram men läser utöver det, ämnet specialidrott. Nationell godkända idrottsutbildningar finns över hela Sverige. Syftet med NIU är att det ska finnas en utbildning att luta sig tillbaka på då en elitidrottare väljer att sluta.

Ansök NIU fotboll hos oss

Ansökan till NIU-fotboll sker via SvFF´s ansökningssida senast 1 december. Ansökningssidan för hösten -19 öppnas 1/9 -18, se länken nedan för mer information.

ttp://fogis.se/fotboll-i-skolan/fotboll-i-gymnasieskolan/nationella-idrottsutbildningar-fotboll1/